Premiär 2020

Årets premiär 4 april, tidig morgon lite kyligt med frost i gräset. En skön brasa vid sjön, fåglarna spelade, solen steg sakta på himlen och det blev en fin dag.
I år följde vi samma koncept som i fjol med insättning av fisk ett par dagar innan premiären vilket gav ett fantastiskt premiärfiske ifjol.
I år var vädret annorlunda med ganska hårda frostnätter med 2-8 minusgrader ca 10 dagar i följd sedan kom stormen med hård blåst sista 1-2 dagarna innan premiären. Blåsten kan ha gjort att en del fisk gått upp i norra delen av sjön.
Fisksättning gjordes även i år i södra delen av sjön.
En premiär är alltid speciell med förväntningar på fisket men ingen premiär är den andra lik. Bara för att det är premiär är det ingen fångstgaranti. Visst är det en speciell känsla att få fisk på premiären när det plötsligt smäller på en grov fisk och linan rasar ut från rullen och man känner hur det knycker och spöet böjer sig.
Att få fisk beror oftast på den som fiskar, att hitta fisken, inte sitta på samma plats utan att byta fiskeplats ibland, att välja rätt bete, att kunna presentera betet på ett bra sätt och ibland har man också tur.
Fisket är ju oförutsägbart men med chans att få fisk i nästa kast.
Fiske är även så mycket mer, fiske är ju härligt, en speciell frihetskänsla,att få vara en del av naturen. Avkopplande, i synnerhet i dessa tider. Att komma ut i naturen, grilla en korv, ta en kaffe vid sjön, bara njuta.
Vi hoppas på ett bra Påskfiske!

Kommentar
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)